Tuesday 22 September 2015

Restoran Kak Jah



Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Selawat dan salam ke atas Baginda Nabi SAW, keluarga dan sahabat baginda.

Semoga kita semua sentiasa di bawah rahmat Allah SWT dan sentiasa dimurahi rezeki yang melimpah-ruah.
Syukur alhamdulillah atas nikmat Allah SWT yang terhingga selama ini.

Bila sebut bab makan, saya pasti ramai yang meminati masakan ala-thai. Di mana-mana sahaja pasti akan kedapatan kedai-kedai makanan mahupun gerai yang menyediakan masakan ala-thai. Bahkan banyak kedai yang menggunakan tukang masak warga Thai.

Kali ini, saya hendak bercerita sedikit salah sebuah masakan Thai yang sedap dan agak popular di utara ini.

Lokasi kedai makan ini pun letaknya di sempadan Malaysia-Thai iaitu di Dannok.

Kedai makan yang saya maksud itu adalah Restoran Mak Jah.

Letaknya tidak jauh dari Pos Kastam Thailand di Dannok.

Boleh dikatakan semua masakan yang disediakan sedap seperti tomyam, kengsom, bawal goreng, sayur petola goreng dan bermacam-macam lagi. Air pegaga juga ada.

Bagi yang berpeluang sampai utara, cubalah untuk merasai menu yang tersedia di situ. Tapi kenalah bawa passport sekali.

Sebagai mana sedapnya tomyam dan kengsom, begitu jugalah sedapnya Hayyanarz Bahulu keluaran dan edaran Hayyanarz Bakery.

Bahulu yang diadun dengan tepung gandum terpilih, telur ayam gred A yang dibasuh dan gula secukup rasa, dibakar dengan suhu yang tepat telah menghasilkan bahulu yang sedap, gebu dan lembut.

Untuk tempahan Hayyanarz Bahulu, sila:

Sms/whatsapp/call: 017-4620775 atau 019-2463100
Twitter: @hayyanarzbakery
Instagram: @hayyanarz
Facebook: Hayyanarz Bakery. (Sila lawat dan LIKE page Hayyanarz Bakery)

Selain itu, boleh juga dapatkan Hayyanarz Bahulu di:

1.  Mama Nory Bakery PLT
No 11, Pusat Perniagaan Sena
01000 Kangar, Perlis

2.       Rislah Bakery
No 3, Taman Indra
Jalan Sekolah Derma
01000 Kangar, Perlis

No comments:

Post a Comment